NZ Art Show och Svensk Film

En riktigt trevlig helg med fine art och modern art.

Lördagen bjöd på många trevligheter. Det började med sol, som sen tyvärr byttes mot massa kall vind. Jag och min partner skrattade massor åt ”silly” things och hade en mycket trevlig och avslappnad dag tillsammans.

Ett utav Yvonnes underbara konstverk

Vi gick till New Zealand Art Show 2010, där vår vän Yvonne Muinde ställde ut sina underbara konstverk. Verkligen helt otroligt hur hon får till porträtt så de ser ut som fotografier! Klicka på hennes namn ovan så kommer ni till hennes websida och kan se alla de underbara saker hon skapat. Yvonne är matte painter på Weta här i Wellington, och vann pris för sitt jobb på Avatar tidigare i år. Hon är en mycket trevlig, lugn och konstnärlig människa som kan mycket om väldigt mycket, har en passion för livet, sin knst, resor och sitt hemland Kenya.

Ett utav de många matte paintings som Yvonne gjorde för Avatar

Efter vandringen runt TSB Arena där Art Showen hölls så for vi och köpte lite Indisk mat och åt hemma i vardagsrummet framför Transformers: Revenge of the fallen. Har ju sett den förr ett par gånger, men det var det enda som gick på tv just då som föll oss i smaken. =o)

Med indisk mat i våra mätta magar, for vi till Brooklyn där vi såg filmen Flickan som lekte med elden på den lilla ”art” biografen Penthouse Cinema. En mysig biograf med 3 små salonger och ett mysigt café. Man kan köpa vin, kaffe eller nån kaka och ta med sig in på biografen. Varma rätter måste man äta ute i cafét.

Filmen var ok, men inte lika bra som ettan. De hade klippt bort så massa från boken, så många av de intresanta händelserna i boken var inte alls med. Som det där med Säkerhets Polisen, hela den storyn var int med alls. Synd tycker jag, men om de velat ta med det hade de väl behövt göra en serie utav bok 2 och 3 istället. Är det någon som vet om det kommer en tredje film oxå?

Det var min lördag. Lugn, mycket skratt, film och vänner. Vad gjorde du i helgen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s