Sightseeing i Wellington

Har bott i Wellington i 4.5 år, men aldrig besökt parlaments huset.

Vi har besök från New Caledonia. Manu och David. Idag har jag visat dem runt i Wellington. Vi började med en trip till Weta Cave som är en lite butik och utställnings ”grotta” för film galna människor. =o) De visar props som varit med i olika filmer som Weta varit med och gjort, små figuriner som man oxå kan köpa, böcker och annat. De visar oxå en liten film som förklarar vad Weta är för något. En intressant liten grotta som alla som kommer till Wellington borde besöka.

Weta Cave i Wellington, Nya Zeeland

Nya Zeelands parlament byggnader

Sen blev det en tur till Wellingtons parlaments byggnad, oxå kallad ”the Beehive”. Den ser nämligen ut som en bikupa…typ. =o) jag har bott i Wellington i 4,5 år, men bara sett parlaments byggnaden på utsidan. Idag tog vi en tour i byggnaden. Eller i den intill liggande byggnaden som är den riktiga parlaments byggnaden. The beehive har bara kontor. Det var en intressant tour och damen som visade oss runt kunde en held del om historien av både den brittiska och Nya Zeelands parlament och politik.

Maranui Café, Lyall Bay, Wellington, NZ

Efter litekultur inslag blev det en tur till mitt favorit café ”Maranui” i Lyall Bay. Där åt vi en mycket god lunch innan vi tog en åktur runt ”the bay” i Wellington. Vi stannade på ett ställe där det är en stor strand och så finnd det en bergsvägg där som har som ett hål i sig. Där spelade de in en scen från Narnia, den andra filmen. När syskonen går genom nån sorts grotta (eller hur det var) och kommer ut på en strand. minns ni? Den scenen spelades i alla fall in där.

Ja, sen blev det en tur till Mount Victoria för att se utsikten över Wellington och vi avslutade dagen med kaffe och varm choklad på ett annat av mina favorit cafén ”Queen Sally’s Diamond Deli”, oxå i Lyall Bay.

Utsikt från Mount Victoria, Wellington, NZ

Klockan är bara sex på kvällen och jag har packat en liten resväska inför helgens skapader. Vi ska ta ”the scenic route” med tåg till Auckland imorgon! =o) Det blir trevligt. Det är en 12 timmars tåg tur, men man ser massa fint på vägen och det finns en liten plattform som man kan gå ut på och ta bilder och få frisk luft. Sen blir det en natt i Auckland, spendera söndagen i Auckland och sen flyga hem på kvällen. Blir en trevlig helg! =o)

Vad ska ni göra i helgen?

4 tankar på “Sightseeing i Wellington

  1. Vilken rolig dag, inte så värst o va lite kulturell ibland! Säger bara ÅLDERN…

    Vad ska jag göra i helgen..tja, passa på sjuk pojke, handla, laga mat, njuta av hösten, kanske fotografera lite…plocka in trädgårdsmöbler, sy gardiner…bla!!

    Ha en fin tur till Auckland!

    • Ja, det är nog åldern. =o) Får lite lust att resa runt i Europa och se på riktigt gamla byggnader och sånt. Italien, Grekland… Inte mycket av det här i NZ.
      Hoppas din helg blev bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s