Hej Sydön!!

På bara 2 månader har jag varit på Sydön 2 gånger. Lyx!

Om man reser till Nya Zeeland, måste man besöka Sydön! Den 11 februari for vi med vårat svenska besök till Sydön och gottade oss. Färjan gick från Wellington klockan 8 på morgonen, och vi var framme i Picton runt 11.30. Det tar vanligtvis 3 timmar att resa mellan de båda öarna, men vi var lite sena.

Vi tog Blubridge färjan från Wellington till Picton. Man kan oxå ta the Interislander.

Vi reste på den kringel krokiga vägen Queen Charlotte Drive, från picton till Havelock. Det är så massa fint att se på den vägen. Vi stannade till i Havelock och åt lunch på The Mussel Pot. Det är en restaurang som specialiserar sig på The Green-lipped Mussels, men man kan oxå köpa pasta, hamburgare och stek bland annat. Ett mycket trevligt ställe. Och musslorna fick tummen upp av de som åt av havets läckerheter.

The Mussel Pot är en restaurang i Havelock, som ägs utav italienare. De koncentrerar sig på Green-lipped mussels, men du kan oxå få annan god mat!

När vi väl kom fram till Motueka där vi skulle bo, och efter att vi kommit oss till rätta i den lilla ”stugan”, for vi till Kaiteriteri, som ligger bara cirka 20 minuter från Motueka. Kaiteriteri Beach är en helt otrolig sandstrand, som kommit att bli min favorit. =o) Klockan var runt 19-20 när vi var på stranden, men det var ritkigt varmt ute, och i och med att det var lågt tidvatten, var det vamt och skönt på den grunda delen av havet. Jag tog till och med ett dopp! Tänka sig…

Kaiteriteri Beach är nog min favorit strand i Nya Zeeland...så långt! =o)

Det var en superb start på vår helg!

5 tankar på “Hej Sydön!!

 1. Hej Tine!
  Så härlig beskrivning! Känns som det var igår jag var där när jag läser om era härliga upplevelser! Nu har jag lärt mig att det finns en Queen Charlotte Drive också! Jag vandrade längs the Queen Charlotte Track (fantastisk upplevelse!). Kul att du fått besöka Sydön vid två tillfällen inom kort tid.
  Har du ngt ställe på Sydön dit du inte varit ännu men drömmer om att besöka?
  Ha en bra onsdag om några timmar!!!
  Kram Anna

  • Queen Charlotte Drive är en väldigt krokig väg, men ack så fin! Finns så massa fint att se på längsmed vägen.
   Det finns en hel del jag inte sett eller gjort på både Sydön och Nordön. Jag vill simma med delfiner, åka på valsafari, gå på glaciärerna på västkusten, besöka mer av Fiordland och så fara ner till Invercargill. Att besöka Stewart Island och få filma ”wildlife” vore inte heller helt fel!!
   På Nordön är det de nordliga delarna jag aldrig besökt. Skulle gärna ta mig en titt på Bay of Island området. =o)
   Kram

 2. Läser med förtjusning ditt resereportage! Och vackra bilder har du så klart. Men dom där musslorna får ni gärna behålla, dom tackar jag vänligt men bestämt nej tack till…..urrrrkkk, inte så länge det finns annat att äta, men det ser läckert ut, det gör det!
  Ha det, kramar
  Agnerta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s