ChCh jordbävning Uppdatering: 16.05 lokal tid.

Stadens symbol, Katedralen, är i ruiner.

Journalisterna som filmar Katedralens ruiner, blir rörda till tårar av vad de ser, och folk på gatorna kan inte förstå att stadens symbol är så skadad.

Journalist från Christchurch blir tårögd när han ser hur skadad katedralen är.

Mycket av katedralen är bara skrot.

Det var folk inne i Katedralen under den stora jordbävningen och man vet inte om de kom ut eller om de sitter fast under allt skrot.

CNN, Sky News och andra internationella nyhets kanaler, reporterar nu om jordbävningen i Christchurch, Nya Zeeland. Alla är lika chockade.

Jag kände inte ens jordbävningen, och jag känner mig ändå skakad och lite tårig… Detta är så sjukt. Jag var i Christchurch efter nyåret 2011, och såg de skador som det förra stora skalvet hade orsakat. Bara det var hemskt. Och nu… ännu mer förödelse…

Till och med den här statyn föll för skalvet...

Byggnader kollapsar hela tiden, och man undrar hur mycket räddningsarbete som kan undergås medan efterskalven duggar tätt.

Vatten rör har brustit och gator översvämmas. Sjukuset i Christchurch och i andra städer, till och med i Dunedin, har evakuerats, och skadade förs till sjukhus i Wellington och Auckland. Jag har redan hört flera helikoptrar som flyger förbi… Gas rör har oxå brustit och det är avloppsvatten överallt.

 

Kollapsade byggnader i Christchurch. (bild lånad från internet)

Enda sättet att ta sig ut ur Christchurch just nu, är till fots. Staden töms på folk och man försöker koncentrera sig på räddningsarbete.

Fick precis höra på TV nu att Christchurch sjukhus inte evakueras längre, nu används det i den mån det går för att ta hand om alla skadade. Herregud…undrar hur många skadade och döda det blir efter den här kraftiga jordbävningen…=o(

My thoughts are with all of you down in Christchurch!

Informationen till inläggen kommer ifrån 3newsTVONE News and NZ Herald.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s