ChCh jordbävning uppdatering: 17.30 lokal tid

Dödssiffrorna har kommit in.

Nya Zeelands Premiär Minister, konfirmerade precis att antal döda i dagen jordbävning är 65.

……..

Det är ganska svårt att fatta… 65…

Siffran fortsätter att stiga, när räddnings arbetare arbetar sig igenom kollapsade byggnader för att hitta fler människor.

Detta är mycket sorgliga nyheter.

Informationen till inläggen kommer ifrån 3newsTVONE News and NZ Herald.

11 tankar på “ChCh jordbävning uppdatering: 17.30 lokal tid

 1. Hej! Här tittade vi på TV imorse för att följa utvecklingen i Libyen och så ser vi detta. Christchurch igen! Riktigt obehagliga bilder från vår natt och er dag som gått. Hoppas att er natt nu blir lugn, att ni får sova och att hjälpabetet i Christchurs inte störs av fler efterskalv och ras.

  • Hej, Inger!
   Din kommentar kom med, jag har bara inte varit inne på bloggen på några timmar och av nån anledning måste jag alltid godkänna dina kommentarer. Hmm…
   Det har varit flera efterskalv i Christchurch området, skalv så stora som upp emot 4.8 på richterskalan. Inte så bra för räddnings arbetarna. Men de har i alla fall kunnat rädda runt 120 levande från rasen.
   Tack för kommentar och omtanken!
   =o)

 2. Undrar vad det är som händer med vår jord? Är det fler naturkatastrofer, eller beror det på att vi får reda på precis alla nästan simultant när det händer…..
  Det är förfärligt det som hänt i Christchurch och dina bilder är så mycket mer än vi får se här hemma i Sverige. Usch, ja, det är ett hemskt ljud och man vänjer sig inte och förödelsen kan bli förfärlig. Högt dödstal, usch, ja, nä! Usch.
  Tack för det du skrev om Sotryboard, jag är helt med, tror jag, du skrev pedagogiskt och din vision kommer att bli verklighet, det hoppas jag verkligen!
  Agneta kram

  • Tack för din kommentar, Agneta.
   Ja, det är verkligen fruktansvärt det som sker runt om i världen. Jag tror det är både det att vi får reda på så mycket mer nu genom alla medier, men oxå att vi haft fler natur katastrofer i det sista. Vad det beror på, det hoppas jag vi får mer information om snart. Helt klart är ändå att vi inte är snälla mot vår jord, för många ”greedy” människor, och inte tillräckligt med resurser. Men vad gör man åt det? Det är en annan fråga.
   Kram

 3. Enda jeg ikke kjenner deg, så tenkte jeg på deg med bekymring med en gang jeg så nyhetene i dag tidlig. Husket jo ikke hvilken av byene der nede du bor i – husker jo ikke hvilken av byene som er hovedstad heller, for den saks skyld…

  Er det ikke merkelig hvordan en katastrofe rykker nærmere så fort man har en eller annen kjennskap til noen i landet som rammes? Veldig trist når så mange skades og dør – og all lidelsen for de som venter på redning. Uff!

  Naturen er til slutt sterkere enn mennesket, selv om vi liker å tro at vi kan temme eller overvinne naturkreftene.

  Håper du er på en trygg plass.
  Moccamamma 🙂

  • Du har så rätt, Moccamamma, och tack för omtanken!
   En katastrof för alltid människor närmre, men det är lite konstigt att det ska till nåt sånt för att man ska börja bry sig. Ser ju det överallt i världen, tyvärr.
   Jag hoppas att människan inom en snar framtid, ska släppa sitt tvångs grepp om jorden och dess resurser, och låta den leva fritt, och vi följer med dess vilja, och inte tvärtom. Jag har alltid sett naturkatastrofer, i alla fall de större, som en liten revansch från moder jord. Vi ärrar henne med alla våra vägar, vi borrar i henne, vi skadar henen bortom all räddning, inte undra på hon ger tillbaka.
   Tack för kommentaren. Den värmer. =o)
   Och, ja, vi är i säkerhet i huvudstaden Wellington. =o)

 4. Samma här, tänkte på dig när jag hörde om detta. Skönt att det inte var i ditt område, men väldigt otäckt ändå. Huff huff, stackars alla drabbade och allt som blir förstört. Så fint att kunna följa med på din sida. Kram Anna

  • Tack för omtanken, Anna! =o)
   Hoppas du fick lite bra information från min blogg, och att det inte blev upprepning från allt ni nu hör på radio och tv.
   Kramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s