”Justice has been done”

Dessa är President Barack Obamas ord efter att Osama Bin Laden dött.

Detta är historiska nyheter. Osama Bin Laden, ledare för Al Qaeda, är död. Operationen pågick bara i  40 minuter. Man tränade operationen flera gånger innan den genomfördes på riktigt i Pakistan, där Osama gömde sig.

Osama Bin Laden, ledare av Al Qaeda, är död. (bild lånad från internet)

”En terrosist ansvarig för flera tusen döda, är död.” Osama pratade om 9/11, och de hemska bilderna vi alla har inpräntade i våra minnen.  Al Qaeda förklarade krig mot USA och på grund av 9/11, förklarade USA krig mot Al Qaeda. Nu har det kriget äntligen kommit till ett slut. Ända sen förra Augusti, har President Obama och hans kollegor, haft sina ögon på Osama, i Pakistan, och förra veckan gjordes beslutet att döda honom. Och detta skedde alltså idag. Al Qaeda kommer att fortsätta med sina attacker, och USA och dess allierade, måste se till att inte släppa greppet om dem bara för att Osama är död. Viktigt att tillägga, sa President Obama, är att USA är inte i krig med Islam. Pakistan hjälpte USA att hitta Osama Bin Laden. President Obama avslutade sitt tal med att tacka de som hjälpte till att döda Obama, och hälsade till alla dem som förlorade någon eller var med om 9/11. ”America can do, whatever we set our mind to”.
Lite patriotiskt…

Man jämför President Obamas uttalande med många andra stora uttalanden, men detta uttalande är större än många andra, och ett mer positivt uttalande. Men vad sker nu? Kommer folk att sätta press på President Obama och be honom ta hem alla trupper som fortfarande krigar i mellan östern?  Det kan oxå bli svårt. Osama är inte den enda som står för krig i mellan östern, eller på andra ställen i världen. Och Al Qaeda är fortfarande i krig mot USA, trots att deras ledare är död. Och jag tror inte att världen kommer någonsin att vara utan krig. Sorgligt nog. Se bara vad som pågår i många länder i Afrika nuförtiden…

Tusentals firar nyheterna utanför Vita huset i Washington, USA. Även fast det är mitt i natten där nu. Ett historiskt ögonblick. I New York, vid Ground Zero, firas det oxå mitt i natten. 10 år efter 9/11, är Osama alltså död. Men jag hoppas att folk inte får falska säkerhets känslor för det. Allt möjligt kan hända.

Amerikaner är verkligen patriotiska. Springer runt i New York, Washington och många andra ställen i landet, med flaggor och grejer. Är det lite mycket eller?

Men äntligen har de något att fira i alla fall. Konstigt bara att firandet är på grund av en annan mans död.

Vad tycker ni om hela?

6 tankar på “”Justice has been done”

 1. Jag vet egentligen inte vad jag ska tycka eller tro… har lite svårt att tro att han ensam kan vara roten till allt ont. Kan hämnden bli som ringar på vattnet?? Kanske lite tidigt att ropa ut hejaropen, vi har nog inte sett slutet på hans historia även om han är död. Tycker det är lite skrämmande.
  Hade ett väldigt fint halsband idag på jobbet, fick beröm för det…Men sen tog jag av mej det, vågade inte chansa, nå´n av de boende kan ju rycka tag i det. Sen måste jag fråga vad det gröna the´t var för sort egentligen?? Supergott! Lite annorlunda smak, så nu vart jag nyfiken vad det är för frukt, jag förstår att det nog inget för mitt växthus i allafall…
  Ha´det så gott!!
  Kram

  • Det är skrämmande att så många (speciellt i usa) tror att Bin Ladens död kommer att förändra så mycket. Jag tror inte det kommer att förändra mycket alls…
   Kul att så många tyckte om ditt halsband! =o)
   Feijoa är en frukt som växer härnere i Nya Zeeland. Den ser ut som en kiwi utan ”hår”. Man äter den som en kiwi oxå. Inuti ser den inte likadan ut dock. Frukten är ljuvligt god och används i många olika drycker härnere.
   Kram!

  • Al Qaeda är ju inte upplöst bara för att Bin Laden är död. Och det finns många fler terrorist grupper runt om i världen. Bin Laden är som en droppe i havet, eller fis i rymden. Inte mycket som kommer att förändras tror jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s