Recycling Market

Kom med mig till Bamako i Mali, Väst Afrika,
och se hur dem tar hand om återvinning på ett lite annorlunda sätt!

Japp, videon är äntligen färdig!
Om ni vill se den lite större, gå till min Vimeo sida.

Kom gärna med kommentarer och kreativ kritik.
Enjoy!

Kamera:
Canon 7D

Objektiv:
16-35 f/2.8
50mm f/1.4
24-70mm f/2.8
70-200mm f/2.8
+ Canon EF 2x extender

Extra:
Z-finder
Röde Stereo VideoMic
Induro CT214 tripod with Gitzo G2380 video fluid head

20 tankar på “Recycling Market

 1. Så duktig du är, jag har tittat på hela filmen. Gissar att berättarrösten tillhör dig, det var jätteintressant och höra och se. Och dom tillverkar ju precis såna hinkar som jag har i trädgården. Snyggt när du la på musiken också. Bra gjort!
  Kramar
  AnnaMaria

  • Tackar, kul att du gillade den!
   Ja, såna zink hinkar är det många som har, men de vi använder än nog gamla eller gjorda på hemmaplan.
   Kul att du gillade musiken oxå. Jag letade länge för att hitta nåt som passade. Musiken kommer från Mali så det var ju bra det. =o)
   Kram

 2. Har kikket på hele filmen din 🙂 Må ha vært litt av en opplevelse å gå rundt å filme der. En kjenner at man må være mer takknemlig for alt man har, når man ser mennesker som har så helt forskjellige levekår fra oss. Men, i en verden uten elektrisitet, vil disse bli vinnerene……for de har kunnskap om håndtverk uten bits, chips og elektrisitet 🙂

  Klem fra Moccamamma 🙂

  • Om det var! Helt otroligt! Högljutt och mycket att se, men oxå spännande och lärorikt.
   Ja, de vill absolut vinna i en värld utan elekricitet, och utan olja oxå kanske. Tiden får visa. =o)
   Kram och tack för kommentaren och för att du kikade på min film!

 3. Tack så mycket! Då har man även varit i Mali…Så intressant film, man fick sej också en tankeställare, här som vi slänger sådant som inte ens är trasigt utan bara för att vi vill ha nytt!! Usch, jag skäms…
  Filmerna du gör, säljer de dom eller?? Gud så nyfiken jag är…men frågar man inget får man inget veta!!
  Ha´det så gott!!
  Kram

  • Haha, ja då har du varit där!
   Kommer fler filmer från Mali framöver, så då får du resa lite mer genom landet. =o)
   Tyvärr säljer jag inte mina filmer. Men kanske det vore nåt! Kontakta Discovery Channel eller National Geographics kanske. Är ju en liten dröm att få jobba med rese dokumentärer…
   Gör ingenting att du är nyfiken! =o)
   Kram och takc för att du tittade på filmen!

 4. Mycket bra! Mali verkar vara ett intressant land. En tanke som slog mig: måste det till fattigdom för att vi människor ska ta tillvara på saker och återvinna? Sorgligt att många av barnen inte får gå i skolan. Spännande att höra din röst. Jag kan inte alls höra att du bryter något på svenska! 🙂

  • Jag tror inte det måste till fattigdom för att vi ska ta tillvara på saker och återvinna, men jag tror att utan alla grejer vi har, skulle vi nog ta vara på våra saker mer. Och detta är ju ett fabrikerat problem som började efter världskrigen. Förr höll saker i många år, men så började man tillverka saker som var gjorda för att gå sönder efter några månader, ett år osv. Hur ofta går inte saker sönder bara nån månad efter att garantin gått ut? Staten tjänar pengar på vår ”consumerism”, som sagt; ett fabrikerat problem.
   Jag får ofta höra att jag låter som om jag kommer från Syd Afrika eller liknande. Jag har en mixad dialekt nu, både amerikansk, Nya Zeeländsk, svensk, norsk, australiensk… Bara en blandning. =o)
   Tack för att du tittade på min video och tog dig tid att kommentera!

 5. Gillade smeden som satt och svetsade me solbrillor typ
  Skulle jag göra likadant så blir ansikte och armar tomatröda
  Härliga bilder(film) Tine
  Ha det bäst/Molle

  • Kul att du tyckte om videon, Molle!
   Ingen av dessa smeder använder speciellt mycket skydd! De är väl härdade. =o)
   Ha en fortsatt bra dag!

  • Hej, hej!
   Kul med nytt besök på bloggen. =o)
   Och dessutom en granne! Kom gärna tillbaka snart igen.
   Ska ta mig en titt på din blogg oxå.
   Kram

 6. Jättebra film, jag är imponerad! Klippningen och dom olika vinklarna du har filmat i. Vilket jobb! Vill gärna se mer!
  Förresten, tack för kommentaren hos mig. Det är så roligt att höra hur det är i Nya Zeeland med inredning (gardiner 😉 och annat! :-))

 7. Vansinnigt imponerande. Intressant och annorlunda och i tiden! Berättarrösten (är det du?) är jättetrevlig och musiken perfekt. Jösses så duktig du är! Kanske hade det varit kul att se lite av dom slutliga produkterna och hur dom säljs, men det kan ju bli en annan film. Säger som Anna (syrran?) ovan, jag hade gärna, gärna sett mer!
  Agneta kram

  • Hehe, jepp, berättarrösten är jag. =o)
   Såg inte så många slutliga produkter för att vara ärlig. Efter marknaden for vi iväg till ett helt annat ställe, men du har rätt. Att följa de olika produkterna till sina nya ägare hade varit en kul twist på filmen! Nåt att tänka på nästa gång jag filmar nåt liknande. =o)
   Fler filmer kommer snart!
   Ha en underbar helg!

 8. En väldigt intressant och snyggt gjord film. Vilken kreativitet bland de som jobbar med att ta hand om metallskrotet. Kanske du nämnde det i filmen men jag uppfattade inte vart de får skrotet ifrån och vart de säljer det sedan.

  • Glad att du tyckte om den!
   De får metall och allt från…överallt! Folk slänger sina grejer, andra går ut och plockar det och slänger det på tippen i området. Sen bränns allt, för att bli av med oljor, bensin etc. De färdiga produkterna säljs til var och en som vill köpa det. Mestadels säljs det nog i Mali,och intilliggande länder, men jag tror att endel kanske säljs vidare till andra länder oxå. Det har blivit en stor affär det hela, och är väldigt fascinerande. Som jag skrev till Agneta (med bloggen Snäckskalsdalen); ”Att följa de olika produkterna till sina nya ägare hade varit en kul twist på filmen! Nåt att tänka på nästa gång jag filmar nåt liknande.”
   Tack för din kommentar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s