Få Jobbet Gjort

Inte alltid lätt att arbeta när det finns så många distraktioner.

Läste ett väldigt intressant och, för mig, sant blogg inlägg härom dagen. Det handlar om hur man kan få mer gjort på en 2 timmars flygresa VS 2 timmar på sitt jobb.

Bloggaren, Marc Cortez, skriver ner vad det är som gör att han får så mycket gjort på ett flyg, och vad som distraherar honom från att vara produktiv på sitt kontor.
Sen skriver han hur han gjort en plan på hur han kan vara lika produktiv även om han inte är på ett flyg.

Arbeta under flygresan. (Bild lånad från internet)

Intresant läsning för mig som är världsmästare i förhalningar.
Missförstå mig rätt…Jag tycker om att vara upptagen, att få ting gjorda. Men att arbeta hemifrån erbjuder tusen distraheringar som internet, tv-serier, gå tur, matlagning, tvätt, städa… Har jag däremot ett jobb åt en klient så är jag bättre på att verkligen få det gjort.

Jag ska försöka använda mig av Marcs tips på hur man kan få ting gjort. Och så ska jag börja med en annan sak; Gå upp ”tidigt” på morgonen, gå tur och sen äta frukost. Efter frukost ska jag duscha och göra mig iordning som om jag skulle ut på jobb, möte eller liknande och så börja med dagens sysslor. Inte bli kvar i mina mysbyxor hemma i huset hela dagarna. Att klä sig och sminka sig lite lyfter humöret och får mig i ”working mood”.

Marc Cortez skriver att han jobbar bättre på flyg, men oxå i kafén (om de inte har internet), och där håller jag med honom. På flyg gillar jag att läsa eller se filmer. På kafén gillar jag oxå att läsa, men att studera eller få jobb gjort är oxå idealt. =o)

Läs blogginlägget från Marc Cortez Här.

Hur gör du för att skippa distraheringar på kontoret, i hemmet eller annat?

P.S. Vill bara rekommendera en blogg där bloggerskan skriver så underbart, med humor, insikt och dessutom med vackra bilder. Hennes inlägg om svenska pannkakor (hon bor i Dominikanska republiken) fick mig att skratta högt av igenkännande. =o)
Carina@PocoLocoCreativo

5 tankar på “Få Jobbet Gjort

 1. Jodå, jag känner igen mej…speciellt när jag läste…och SKULLE läsa mycket hemma. Herre gud så mycket jag gjorde som jag annars inte gör!! Försökte med allt möjligt, bl.a. att just ta en promenad innan frukost, det stupade direkt, blodsockret sjönk under mätbar nivå och jag vart folkilsken och darrig på benen…men på något vis fick jag allt gjort ändå, men oftast i fel ordning.
  Angående min nya mobil så är vi liiite mer kompisar idag, den heter Nexus, och jag tror att den är efterföljaren till samsung Galaxy, men lanserad av Google. Fungerar säkert superbra…för dom som kan…
  Ha´det så bra vännen!!
  Kram kram

  • Det är konstigt det där. Och tvätt och husarbete har aldrig varit så viktigt som när man ska få andra ting gjorda hemifrån. Jag ska bara städa huset så kan jag koncentrera mig på jobbet sen. Ja ska bara göra disken så kan jag göra jobbet efteråt… Många ”Jag ska bara”….
   Lycka till vidare med mobilen!
   kram

 2. Å ja, så är det, trots att jag inte har hemma jobb..
  Har ting här som skulle vart gjort för lääänge sen o de prosjekten ligger ännu. Så kom jag på att om ca 1 vecka reser vi hem…HJÂLP, o idag, då fick jag fart!
  KLem Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s