Nuke

Då har jag börjat lära mig ett nytt software.

Vet inte om ni hört talas om Nuke?
Det är ett program mest använt för special effekter, compositing, inom film, animering, reklamer osv.

Man kan oxå färg korrigera med Nuke, och det är det jag vill lära mig att göra.
För några år sen färg korrigerade jag min första kortfilm, och då använde jag Shake. Men Shake används inte så mycket numera, det har mer eller mindre ersatts av Nuke. I några år har jag använt Apple Color, men jag vill växa, lära mig mer och ha fler softwares på min CV så jag kan få ett jobb. Jag vill oxå lära mig mer om compositing, både i 2D och 3D, vilket kan vara bra att ha på sin CV.

När jag först ser ett nytt software, blir jag alltid lite intimiderad av dess ”interface”, men om jag bara får sätta mig i lugn och ro och gå igenom alltihop så inser jag snabbt att ett program inte skiljer sig så mycket från ett annat.

Nuke Interface. Man arbetar med "nodes" och det kan se ganska messy ut, men har man bara ordning i sitt arbete så finner man en ordning även i denna oordning. =o) (bild lånad från internet)

lynda.com är en bra källa att använda sig av för att lära sig nya softwares. De har allt från lektioner i Word, till mer avancerade program.

Kommer att visa er korta exempel en annan dag, från vad jag lärt mig i Nuke.

10 tankar på “Nuke

  • =o)
   Jag är från Kyrksten, mellan Karlskoga och Storfors i Värmland.
   Besöker hemmet en gång om året om det är möjligt. Nu är det 2 år sen jag var hemma, tyvärr.

  • Haha!
   Det är inte lätt… Så kan jag oxå känna många gånger innan jag börjat lära mig en ny grej. Speciellt när det handlar om tekniska grejer.
   kram

 1. wow, vad spännande! Jag önskar jag hade mer tid åt att fixa med film, jag köpte adobes filmprogram (elements), men har inte haft tid att studera det ordentligt, innan så klippte jag ihop lite hemma hi8filmer med ett mera basic program. måste spana in nuke.

  • Har aldirg jobbat med adobes filmprogram. Jag använder Final Cut Pro 7 för alla mina filmer, och Apple Color för grading.
   Det är ju ändå en hel del nytt att lära om man ska gå från fotograf till videograf. Endel klarar överföringen galant, andra lyckas inte lika bra.
   Men försöker man inte vet man ju inte vad man kan göra för kul. =o)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s