Råttor eller Vattenrör

Tydligen blir råttor väldigt törstiga när dem blir förgiftade.

De är bra på att lokalisera vatten, och börjar gnaga på vattenrör för att släcka törsten.

Så idag brast ett vattenrör under huset. Lät som vi hade installerat vattenfall i källaren.

Nu är frågan:
Råttor under huset, eller regelbundet brustna vattenrör?
(detta är andra gången ett rör brister under huset på mindre än 2 år)

17 thoughts on “Råttor eller Vattenrör

  • Nej, det tar aldrig slut… =o(
   När vi kan, måste vi riva upp golv och byta vattenrör i hela huset för det är rör som ”will break”. Många här har haft problem med dem.
   Då får vi renovera kök och badrum oxå!
   kram

  • Nej, de försvinner inte tyvärr. De blir färre på sommaren, men i och med att vi bor brevid en massa buskar, kommer vi aldrig bli av med möss och råttor helt och hållet. Tyvärr. =o(

 1. Det är vel då man önskar sig en hyresrätt/bostadsrätt på en trevlig ort, eller? Rotter må være det verste jeg kan tenke meg å få i huset, eller møte i hagen.

  Går det bedre med kneet da?

  Moccamamma 🙂

  • Absolut!!
   Vårat hus är trevligt, men det är SÅ massa möss och råttor i området pga av alla buskar och grejer, såp vi kommer aldrig få bukt med problemet helt och hållet, tyvärr. =o(
   Det går mycket bättre med knäet, tack! Är så glad att det inte blev något stort utav det hela.
   kram

 2. Hmmmm, ja vad gör man, råttfällor, men det kanske inte går så bra att komma åt dom och slänga råttorna….ett elände är det. Att dom kan gnaga har man ju hört, men vattenrör, vilka kanaljer.
  Agnetakram

 3. Isch, det låter inget kul alls. Råttor som fått gift dricker ihjäl sig, dom liksom drunknar inifrån. Ni kanske kunde ha någon sorts fälla, men under huset är ju inte så lätt. Hujedamej! Hoppas ni löser detta.
  Kramar
  AnnaMaria

  • Åh, gör dem det?
   Låter inte alls trevligt. TÄnkte säga ”stackars råttor” men jag känner inte för råttor tyvärr…. De är lite snuskiga tycker jag…
   kram!

 4. Är du säker på att det är råttor som gnagt av rören?
  Vi har haft liknade problem och där är förklaringen att rören äts upp av vattnet som vi har. Vi har så kallat aggresivt vatten, det blir någon kemisk förening med koppar som gör att rören vittrar sönder.
  Kanske det är en förklaring.
  Att råttor skulle ge sig på metall tycker jag verkar långsökt.
  Ett exempel på det: Jag har ibland lagt ut fällor åt råttorna. Det klassiska med en vattenhink och ett papper med ett skuret kryss i. På kryssidorna lägger man godbitar till råttorna som sedan trillar ner i vattnet när de ska ta godiset. Mina fällor har jag gjort lite effektivare genom att blanda i lite rödsprit. Då dör råttorna direkt och slipper stressa sig till döds. En gång lade jag en järnbit i stället för en träbräda upp till hinkkanten. I den hinken kom aldrig någon råtta. Men när jag bytte ut järnet mot trä, då trillade en i direkt.

  Ha en bra dag!

  • Våra vattenrör är inte några direkta rör, tyvärr. De är av plast. Nåt sorts plast eller gummi i alla fall.
   Riktigt dållga rör… De installerades på 60 eller 70-talet, och runt 10 år senare insåg man att rören inte var bra. Det var inte en fråga Om, men När de skulle spricka och orsaka skada i husen.
   Hos oss har vi haft 3 läckor på 2 år, och vi ska en dag riva upp golv och grejer och byta rör i hela huset. Men det är en DYR historia, och det innebär oxå att vi måste renovera kök och badrum i och med att de golven måste rivas upp. men det blir trevligt att renovera lite. =o)
   Det visade sig dock att det inte var råttornas fel att röret gick sönder, det var en ”split” i röret helt enkelt. Men vi kunde se gnag märken inte långt ifrån ”the split”.
   Ha en bra helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s