Ensam mamma söker…

Vad?

Är det nån av er som sett ”Ensam mamma söker”?
Jag såg precis några avsnitt på tv3play.se.

Något som slog mig var att alla sökare till programmet är i genomsnitt 24 år gamla!
Nu kanske det bara är jag som reagerar på sånt.
Jag är snart 30, har ingen karriär och inga barn. Jag är säkert ett undantag bland alla er framgångsrika personer därute.

Det känns ändå som att alla de där unga personerna på tv kanske bara gör det för att det är just tv. Eller?

Jag menar…. säg att jag hade barn, var 30 år och ensamstående. Inte skulle jag leta efter en ung 20-åring att dela resten av livet med.
Visst, endel 20-åringar är mer mogna än andra, men det känns ändå lite tamt och fake.
Tror dem att de ska lyckas vara med den där unga mannen, eller kvinnan livet ut?

Jag är nog gammeldags.
Världen förändras hela tiden, och jag står still.
Nu är det ju trend att skaffa barn så tidigt som möjligt, medan det för 10 år sen var trend att skaffa barn senare i livet.

Jag blev fast i den där trenden från 2000 helt enkelt.

10 tankar på “Ensam mamma söker…

 1. ”Bonde söker fru” är ju oxå ett sånt program men där är gärne deltagarna lite äldre o har varit med endel!
  Vi pratade mkt om det i sommar, om at dagens ungdommar (correct me if I`m wrong) vill ha ALLT när de är 20. Perfekt ma, perfekta (2) barn, perfekt hus, perfekt trädgård, perfekt utbildning OCH karriär, perfekt liv. I en ålder av 20 år. Låangt ifrån alla vill ha det så , men trenden ligger där o gnager, perfektionismen.
  Så spricker skalet o all gegga rinner ut. För visst är det ju så att ung som medelålders som gammal vill ha o gå framåt!
  MEN….det finns en gräns för vad först barna o så ungdommarna ska klara. Som du skrev i ett innlägg hos en anna bloggare, om inte barna blir vuxna fort idag? Tror det är så…iaf om man jämnför med oss, o våra föräldrar med sin barndom. O så är det nog…det var bättre förr!!

  Kramis!

  • Håller absolut med!
   Så många som ska ha barn, bil, hus, hund och hela faderallan med en gång. Undrar var de står om 10-20 år när de inser att de kanske gick miste om endel som de kunde ha gjort innan barnen kom. Eller inte…. Alla är vi olika.
   Ja, men visst blir barn vuxna tidigt!!! Bikini som 4 åringar, kort-kort som 10-åringar, lite slutty som tonåringar….
   Som jag sa…jag är nog gammeldags.
   Vi pratade faktist om det på jobb idag oxå, om hur alla vill ha allt NU! Tror vi kommer att se många utbrända och sönderstressade personer framöver.
   Kramar!

 2. Det känns verkligen konstigt med detta program ensam mamma söker.Har man barn är man ensam då,?. Njut av barnen ta hand om dom och njut av den tid man har med dom, tids nog bakom hörnet står han Drömprinsen

 3. Wops har glömt skriva in mina aktiviteter förra veckan. 5 timmar i svampskogen, 3 timmar promenad. Mer blev det inte. Bättre än inget iallafall. BW

 4. Jag orkar faktiskt inte titta på just sådana program, det är något som tar emot där och jag kan inte riktigt sätta fingret på det heller. Jag har absolut inga åsikter om dom som tittar, det ska ju vara underhållning, men det känns som att det är en viss sorts människor som medverkar i programmet. Sen brukar jag tänka på barnen, hur kul är det att få hela familjen uthängd på det viset…?? Så jag är nog rätt gammalmodig jag med…
  Kram

  • Ja, det är nog en viss sorts människor som medverkar i såna program. Och jag tror att mycket har att göra med att få synas….tyvärr…
   Hmm…ja, man undrar ju vad barnen egentligen tycker. Men de har nog diskuterat det hela in i minsta detalj många gånger innan kamerorna rullade.
   kram

 5. Ja nog kan man undra om det inte är att vara i teve de är efter! Jag fick barn en bit efter 30, såhar nog fastnat i 2000-tals andan…. Men jag skulle inte vilja vara utan det jag hann med innan man och barn. Men mest av allt är det väl så att livets vägar ser olika ut för oss alla…!!!
  ha en fin onsdag Tine!
  Kram Anna

  • Det är just det… Hinna med en massa innan man får man och barn.
   Jag vet att alla är olika, och jag respekterar allas val. Kan bara säga att JAG skulle inte vilja vara utan det jag hunnit med under mina år som barnlös hittills. Och mer blir det! Leva livet till fullo helt enkelt. Men sen vill jag oxå ha barn och leva livet ännu mer! =o)
   kramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s