Snake Temple & Reclining Buddah

Dags att fortsätta färden genom Penang, Malaysia.

Den här gången vill jag visa er några bilder från The Snake Temple och The Reclining Buddah, Wat Chayamangkalaram.

Ni anar säkert varför templet kallas för Snake Temple.
Näsgropsormar slingrar sig runt altar, pelare och planter i templet. Det finns speciella ställningar (som fekj träd) där ormarna kan slingra sig. De är giftiga, så man måste hålla sin distans, och det finns skyltar runtom i templet som ber folk att inte röra ormarna.Templet byggdes runt 1850, till minne av prästen Chor Soo Kong
som sades ha otroliga läknings krafter.
Varför ormar i templet då?
Jo, enligt en legend så erbjöd Chor Soo Kong ormarna fristad när han bodde i djungeln, sen kom ormarna till templet som tillägnats prästen och sen den dagen
har de stannat där i respekt till honom.Wat Chayamangkalaram är ett Thai Buddhist Temple som byggdes 1845.
När man kommer till templet, blir man välkommen av gröna och röda, magnifika ”vakter”. Två ormar med drak ansikten krälar vi deras fötter.
Det är ett magnifikt tempel och själva buddhan representerar Shakayamuni Buddha vid tiden av hans död. Men statyn är inte menad att framkalla känslor av ledsamhet, utan uppmuntra en upplysning om befrielsen i pånyttfödelse.
Det sägs att Buddhans sista ord var:
”Impermanent are all created things; Strive on with Awareness”.

Man kan tro att jag var lite av en stalker i templet. haha! =o)

I dem små luckorna finns urnor. Flera tusen i templet, och information om personen i fråga; datum då de föddes och dog och vilken familj de lämnade kvar bakom sig. Endel urnor kommer från tidigt 18-tal och andra från nutid.

Det är en av de största Reclining Buddhas i världen, hela 33 meter lång
och är helt täckt i guldblad. (Eller i alla fall statyns kläder vad jag kunde se).
Om man donerar 100 Malaysian ringgits till templet, får man sitt namn skrivet under en av de tusentals små buddhas som är på templets väggar.
Ett sett för templet att få in pengar till renoveringar.

8 tankar på “Snake Temple & Reclining Buddah

 1. Hej!

  Tack för dina fina kommentarer på min blogg! Tack vare dem hittade jag dessutom hit till dig och din härliga blogg. 🙂

  Vilka fantastiska bilder från templet! 🙂 Ormar tillhör inte mina största favoriter så jag hade nog stannat på behörigt avstånd från dem där framme. 😉 Men de är otroligt vackra – på lite avstånd. 😉

  Jag hoppas att du hittar din gnista igen och sätter igång med bokskrivandet. Jag är rädd att jag nog tyvärr inte kan hjälpa dig där för jag kan inte riktigt svara på hur jag väver ihop mina historier. Det bara kommer (jag vet, det låter urfånigt men så är det ju). När jag sätter mig ner vid datorn har jag arbetat länge med min historia både i huvudet och med papper och penna. Jag har en början och ett slut och till största del även en mitten. Sedan är det bara rumpan på stolen och skriva. Mitt bästa tips är nog annars att läsa, läsa och läsa. Genom att läsa mycket får du många möjligheter att se hur andra har gjort för att väva ihop sina böcker. Lycka till och finn den där gnistan igen! 🙂

  Receptet på citronskorporna kan jag tyvärr inte förmedla eftersom det är ”köpeskorpor”. 😉

  Ta hand om dig och på återseende!

  Kram Lotta

  • Hej, hej och välkommen till min blogg! =o)

   Det är nog som du säger, man bara skriver liksom. Vet ju att det var så för mig oxå när jag skrev som mest. Undrar om jag omedvetet sätter hinder i vägen för mig själv nu som vuxen, istället för att bara skriva vad som faller mig in. Har en bok jag påbörjat, men den ”ligger och skräpar” i datorn och aldrig får jag tid att skriva. Och en annan har jag itne börjat på för det är SÅ massa research som ska till först, men den boken tror jag kan bli en hit. =o)

   Haha! Ok, då får jag leta citronskorpor i affären. =o)

   Ha en bra vecka!

 2. Så mycket vackert jag hade att ta igen nu när jag inte kikat in på ett tag! Jag har haft väldigt lite tid till datorn sista veckan, så det kommer nog att ta mig ett bra tag att läsa igenom alla bloggar jag inte hunnit med.

  Jättefina bilder från Malaysia (nåja ormarna är kanske inte direkt fina, men det var fascinerande att läsa om dom). Det är som en helt annan värld, och jag blir verkligen sugen på att åka dit någon gång. Tack för att du delar med dig!

  Jag antar att hela NZ har firat segern i rugbysemifinalen, och att alla nu laddar för fullt inför nästa helg! Själv får jag nog problem att titta på finalen, eftersom jag jobbar natt och bara har hunnit sova ett par timmar när den börjar. Men jag ska göra ett tappert försök i alla fall! 🙂
  Hoppas helgen har varit bra!
  Kram!

  • Hej Elin!
   Ibland hinner man helt enkelt inte med bloggeriet och då får man så massa att ta igen. Men sån är det ju bara. =o) Själv har jag inte heller hunnit med att kika in hos alla så massa som jag skulle vilja, men ska ta igen det idag och imorgon när jag har ledigt från jobb. =o)
   Rekommenderar verkligen Penang, Malaysia, det är en mycket fin plats med massor att se. Men försök att fara dit så snart som möjligt, för de bygger och bygger och om tio år kommer nog hela stället vara fullt med små städer och ingen platds för allt det gamla och fina tyvärr.
   Japp, vi såg på semifinalen igår! =o) Spännande var det trots att jag inte är nåt direkt rugby fan. Men jag ska absolut se finalen nästa vecka i alla fall.
   Ha en bra vecka!

 3. Yiiik, du gick in i templett alltså…. annars fina färger på ormarna :o/
  Tänkte på det med ”stalker”, men…har inte damen samma kjol som förra bilden, o denna….!!
  But heyyy, why not! Nårt som slog mig var ljusen(?) i plasthinkar…de har säkert en funktion, men passade sig inte direkt i det vackra templet!
  O så en liten fototriss på slutet c”,)

  Kramis!

  • Jo, jag gick in. Såg inga ormar så jag trodde det bara var namnet på dem. Tills jag såg skyltarna och sen upptäckte sakerna hängande där *ryser*
   Haha!, Ja det blir lite konstigt med ljus i plasthinkar. =o) De tyckte säkert de var jättefiffiga. =o)
   Det är samma tjejen med rosa klänning i alla dem bilderna.

 4. Hej Tine!
  Nu är vi hemkomna från vår övistelse! Härligt, härligt var det! Du verkar vara på en underbart härlig och spännande resa! jag blir Malaysia sugen! Har en del vänner som rest där, de flesta dock på östkusten (Perenthian island etc).
  Just nu dricks det gott kusmi tea som jag inhandlade på flygplatsen samt äts daim till, också det från flygplatsen. Önskar dig en härlig dag på resande fot!
  Kram Anna

  • Välkomna hem får man säga! =o)
   Vi är oxå hemma. Kom hem förra tisdags kvällen faktist. En kort, men trevlig semester.
   Åh, vad är Kusmi tea? Daim!! Som jag saknar det ibland. =o)
   Kram och ha en fortsatt bra vecka!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s