Ravioli och Tomat Sås

Om det är nåt jag älskar, så är det Italiensk mat.

Jag gjorde egen ravioli för första gången härom dagen,
och serverade det med hemmalagad tomatsås.

Jisses, det var ljuvligt gott!
Det ska jag definitivt göra igen. =o)

Hemmgjord Pasta deg:
400 g vetemjöl
4 ägg

Häll mjölet i en skål, eller direkt på en bänk, gör som ett ”hål” i mjölet.
Vispa äggen lite i en skål, häll det i ”hålet”.
Arbeta mjölet och äggen till en deg.
Knåda tills degen känns slät och fin (runt 5-10 min).
Slå in degen i plastfolie och ställ i kylen i cirka 30 minuter.

Följ bilderna från top vänster.

Medan degen stod i kylen, gjorde jag min tomatsås.

Tomatsås:
2 lökar, finhackade
4 vitlöks klyftor, finhackade
100 ml oliv olja
2 x 400g krossade tomater (2 burkar)
2 msk tomatpuré
salt & peppar

Fräs lök och vitlök i oljan tills löken är mjuk, men inte fått färg.
Tillsätt de krossade tomaterna.
Låt små puttra i cirka 20 minuter tills det blir lite som sylt eller en chutney.
Tillsätt tomatpåuré och smaksätt med salt och peppar.
Detta är bara ett grundrecept, du kan tillsätta olika saker för olika smaker.
Några tips är en tesked balsam vinäger, eller lite rödvin.
Finhackade basilika blad, rosmarin, eller sndra färska eller torkade örter.
Fyllning till Ravioli kan vara i princip vad du har hemma.
Jag hade lite olika ostar hemma så jag använde det.

Ravioli Fyllning:
8 basilika blad
3 färska champinjoner
25 g camembert
60 g chilli and garlic triple cream cheese
25 g kalamata oliver
20 g sundried tomater i olja
Salt & Pepper

Finhacka allt och blanda samman till en kräm.

chilli and garlic triple cream cheese

Ravioli:
Dela pasta degen i mindre bitar.
Platta ut pastadegen med fingrarna och kör den genom
pastamaskinens tjockaste nivå, medan du vevar.
Kavla degen genom maskinens alla nivåer fram till önskad tjocklek.
Halvera pastaarket om det blir alldeles för långt.
Lägg ut pastaarket på en mjölad yta.
Lägg cirka 1 tsk fyllning på pastan.
Pensla med vatten runtom fyllning.
Vik över pastan och platta till runt fyllningen,
se till att få ut alla luftbubblor.
Skär ut raviolin med en kniv eller en våfflad pasta ”cutter”.
Lägg dina raviolis på en mjölad plåt och täck med plastfolie med en gång.
Koka pastan al dente i cirka 3 minuter i välsaltat vatten.
Servera raviolin med tomat såsen,
och eventuellt lite parmesan ost!?! =o)
Enjoy!

4 thoughts on “Ravioli och Tomat Sås

  1. Åh HERRGU va gott! Ska gå til inköp av en pastamaskin o sån där rullsak, det är då ett som är säkert. Lisan till Tromsø om 1 månad blir längre o längre!!

    Kramis

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s