Blåbärs Cupcakes med Golden Neoclassic buttercream

Som sagt: Detta är numera en matblogg…. ;o)

Jag prövar nya cupcake smaker hela tiden.
Tycker det är himla kul.
Blir nästan en sats med cupcakes i veckan!

Förra veckan gjorde jag
Blåbärs Cupcakes med Golden Neoclassic Buttercream.
Eller snarare vanilj cupcakes med blåbärs sylt inuti.

Vanilj Velvet Butter Cupcakes med Blåbärs Sylt
Tänk på att ta ut smöret i tid för att bli riktigt mjukt!
Till och med dagen före är en god idé.
Ta oxå fram ägg och mjölk för att komma upp i rumstemperatur

innan du börjar med din cupcake smet.

Ingredienser:
* 3 stora äggvitor
* 160 g mjölk
* 2 tsk vanilj extrakt
* 190 g mjöl
* 1 msk maizena
* 200 g socker
* 2, 5 ttsk bakpulver
* 1/2 tsk salt
* 115 g smör

Gör Så Här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg ut dina cupcakes formar på en plåt eller en muffins plåt.
Receptet ger 14-16 cupcakes.
Häll mjöl, maizena, socker och bakpulver  i en skål (eller matberedare).
Blanda med visp i cirka 30 sek.
Ta en annan skål och lägg äggvitorna i tillsammans med 2 msk av mjölken.
Vispa lätt samman.
Tilsätt resten av mjölken, og smör som är skuret i tärningar (viktig at smöret er helt mjukt och rumstempererat) ner i mjöl blandningen.
Mixa samman tills du har en “smooth”,  silkesaktig röra (tar runt 3-5 min).
Tillsätt äggvitblandningen i cirka 2 omgångar.
Tillsätt vanilj extrakt.
Har du extrakt behöver du en mindre mängd för att få den rätta smaken.
Använder du essence behöver du en större mängd än receptet säger.
Men var försiktigt! Större mängd betyder lösare smet.
Häll smeten i formarna.
In i ugnen i cirka 20-25 minuter.
Ta ut dem och låt dem svalna aningen i muffins formen,
ta sen ut dem och låt svalna på galler eller på en kallare yta.

Golden Neoclassic Buttercream

Ingredienser:
* 3 stora äggulor
* 75 g socker
* 85 g golden sirap eller corn sirap. Jag använde Maple Sirap.
* 1 tsk citron juice
* 230 g smör
* 1 tsk vanilj extrakt

Gör Så Här:
Värm socker , sirap och citron i en kastrull.
När det börjar bubbla låter du det stå och puttra lite i några minuter
innan du tar kastrullen från värmen.
Häll upp det i en skål medan du förbereder de andra ingredienserna.
Häll de tre äggulorna i en skål och mixa med elmixer tills de är fluffiga
och fina och har fått en ljusare färg (kan oxå göra det i en mixer).
Tillsätt långsamt din siraps aktiga ”sås” i äggen, och mixa tills
det inte längre är varmt runt skålen (detta kan ta tid, men ha tålamod).
Tillsätt smöret som är skuret i tärningar, och mixa vidare.
Om du vill ha färg på din smörkräm tillsätter du bara lite konditor färg eller gelé.
Färdig!

När cupcakesen är kalla,
ta en vass kniv och skär som en kon ner i din cupcake.
ta av toppen och skär av lite av brödet på toppen.
Fyll din cupcake med blåbärssylt och lägg på locket igen.
Dekorera med din Golden Neoclassic Buttercream!
Jag ”dusted” lite vanilj socker på toppen oxå och la på några färska blåbär.Enjoy!

Receptet är adapterat från Manuela på bloggen Passion 4 Baking.

3 thoughts on “Blåbärs Cupcakes med Golden Neoclassic buttercream

  1. Vilka läckerheter och vackra blev dom också. Den där golden krämen verkar ju förödande…..och jag som har precis 3 äggulor kvar efter ett marängtäcke till en rabarberpaj…..Agneta kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s