Tinefis

Detta är jag:

En vanligtvis glad och sprallig tjej som flyttat från hemlandet Sverige till Wellington i Nya Zeeland.

Kom till NZ för att studera film. Jag träffade en karl och efter 5 år är jag fortfarande här! =o)

Denna blog handlar om mitt vardagliga liv som en svensk på andra sidan jorden.
Om mina intressen; lite tekniska saker emellanåt, min kärlek till mat, fotografi, videografi, filmer, film klippning, gå turer, brodera, skriva etc….

Hoppas ni följer med på min resa och min orientering genom den NZ världen med svenska ögon, värderingar och tankar…
=o)

Om ni vill kontakta mig, sänd en email till tinefis@hotmail.com.

9 tankar på “Tinefis

 1. Hej!
  Hittade din blogg av en slump igår och ser fram emot att följa den! Spenderade två månader, januari och februari i år, på Nya Zealand och blev totalförälskad i landet! Så mycket att jag vill flytta dig! Hur gjorde du med visum, jobb osv? Du har säkert skrivit om sådant för längesedan i bloggen, men eftersom jag är ny har jag inte hunnit plöja igenom allt ännu 🙂
  Lyckost dig som får bo där nere iaf! Underbart land! 🙂

  • Hej, Erika och välkommen till min blogg! =o)
   Låter som du verkligen trivdes här i Nya Zeeland!
   När jag först kom till NZ, hade jag ”study visa”. Sen fick jag ”visitor visa” för 6 månader innan jag kunde få arbets visum genom min partner.
   Vad jobbar du med? Kolla in NZ Government websida, där kan du finna ”skilled workers” lista, med information om vad för sorts arbetare de söker i Nya Zeeland. Är du läkare, forskare, eller jobbar inom nåt annat special jobb, kan du ha en chans att få ett jobb och ett arbets visum.
   Annars kan du som sagt komma hit för ett 6 månaders visitors visa.
   Kolla in den här websidan för mer information om detta: http://www.immigration.govt.nz/
   Tveka inte att fråga mig om andra saker om du behöver mer information!
   Kram

 2. Hej, hittade precis Hannas krönika under dina favoritbloggar, är du en fan av morgonpasset liksom jag? Nu har riktiga morgonpasset sommarlov och jag lider, klarar inte av sommarvikarierna. Ha det så bra! kram
  ps. måste motionera ikväll så jag får några minuter till aktivitets utmaningen! 😀

  • Jag är ett STORT fan av Morgonpasset! =o)
   Har inte lyssnat på dem mycket de senaste månaderna tyvärr, för man måste ju streama på internet härnere, och det tar fort på de GB jag har varje månad.
   Men jag absolut älskar den där trion med Martina, Kodjo och Hanna. De är perfekt tillsammans. Jag lyssnar aldrig på sommarvikarierna. Det blir inte detsamma. =o)
   Tänk att man kan bli så fast vid ett radio program. =o) Men det märks med en gång när en utav dem inte är där. Och jag tål inte riktigt Nour. Hon är lite för mycket bara….
   Lycka till med motioneringen!

 3. Hej Tine,
  Har precis suttit och läst massa inlägg på din blogg och sett dina fina bilder och filmer:)
  Jag håller också mycket på med film och foto OCH jag är sugen på att besöka Nya Zeeland, så denna bloggen är perfekt.
  Men det jag undrar främst är hur det gick med jobbet som videographer på båten? Jewel? Jag hittade bara två inlägg om detta och vill så gärna läsa mer. Hur var det? Hur fick du det jobbet? Hur sökte du?
  Ha det bra
  //Alexander

  • Hej, och välkommen till min blogg! =o)
   Ja, du, det där med videographer på kryssnings fartyget är en lååång historia. Men jag tar den korta varianten så gott jag kan.
   Jag blev anställd för att vara deras videographer och jag var medveten om att jag oxå skulle jobba som klippare. Inga problem där. Jag visste att pengarna var usla, men om man jobbar någorlunda bra timmar i veckan, så skulle det hela bli en upplevelse tyckte jag.
   Visade sig att jag var videographer, editor, video producer, manager of the video department, dvd-maker, dvd-seller…. Allt! Jag förväntades jobba mer än managern för hela foto och video avdelningen. Detta var inte en deal jag gått med på. Speciellt inte med den usla betalningen. Och dessutom minst 12 timmars arbete varje dag. Minst! Den dåvarande videographern sa till mig att man kan vara lycklig om man får ett par timmars sömn varje natt.
   Jag är ingen slav arbetare. Jag anser att mitt jobb är såpass bra att jag borde få hyfsat betalt för det.
   Så när the executive manager kom ombord på fartyget, bara cirka 6-7 dagar efter att jag börjat jobbet (och vi skulle vara i dry dock den första månaden), så pratade jag med honom och de andra på foto och video avdelningen och sa att antingen ger dig mig löneförhöjning, samma som managern för avdelningen, eller så slutar jag.
   Naturligt nog ville de inte ge mig löneförhöjning, och jag gick av fartyget den följande morgonen.
   Sorgligt, men sant.
   Jag vill att folk ska sätta värde på mitt arbete. Detta är något jag lärt mig av min pojkvän, och genom egna erfarenheter. Jag vill inte sälja mitt arbete för en spottstyver.
   Visst, boende och mat var gratis ombord, men vilket boende sen? En cigarett luktande skrubb med två sängar och två skrivbord och en mini toalett…. Kunde ha varit ok, men, men…
   Nej, det jobbet var inte för mig.
   Det sagt…. Hade jag varit yngre, kanske tonåring eller 20 år eller så, kanske jag hade bitit i det sura äpplet och stannat på jobbet. Men nu är jag snart 30 år, och vill komma mig vidare i min karriär och inte slava för någon annan.
   Jag hittade jobbet genom en websida här i Nya Zeeland, som heter Seek.co.nz.
   Anledningen till att de anlitade mig, var väl att jag är europé, men bor i NZ, vilket är nära och bra till Australien, så de behövde inte betala mycket för min flygbiljett till Sydney. Företaget anser att kiwis (nya zeeländare) inte är speciellt bra arbetare, samma med australienare, även om de jobbar bättre än kiwis. Därför var det en bra chans för dem att anlita mig, som inte är kiwi, men bor här.
   Kolla in deras hemsida så kan du eventuellt finna jobb, eller ta bara kontakt med dem via mail, och de kan kanske låta dig veta när det finns jobb ”available”.
   Ledsen att denna story om jobbet som videographer på ett cruiseship, inte är en solskens historia. =o)
   Ta hand om dig och hoppas du kommer tillbaka till min blogg!
   kram

 4. Hej! Är just nu i Wellington, men åker till South Island imorgon. Reser runt och jobbar på farmer, så kallad Wwoof:ing. Trivs hur bra som helst i landet, och framför allt i Wellington! Hoppas på att kunna stanna lite längre tid här i stan efter att jag är färdig med sydön, när nu det blir. Några tips på hur man får tag i jobb & boende? Du kanske har skrivit om det tidigare, så ska kika lite mer i din blogg vid tillfälle, har inte alltid internet. Men maila gärna 🙂

  Passar på att önska dig en God Jul och ett Gott Nytt År!

 5. Hej!!

  Hoppas ni har en trevligt resan… Finns här och följer er även om det inte syns varje dag… 🙂 Härliga foton och härliga berättelser…
  Kram Monica Corell

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s